Ecler in foitaj

de laylalala in Prajituri, 21 Noi 2011 | 6183 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat Ecler
  • 200 ml lapte
  • 50 ml lichior crema caramel (optional, se poate inlocui cu altceva sau se pun 250 ml lapte)
  • 70 gr u
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 150 gr faina
  •  4-5 oua
  • 800 gr foitaj, taiat in patrate, cu latura de aprox.7 cm
  •  pudding, pentru umplut eclerul
  •  frisca si ciocolata topita, pentru décor
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler in foitaj:

1.       Pune intr-o cratita laptele, lichiorul, untul,sarea si zaharul. Dup ace au dat intr-un clocot,ia cratita de pe foc si adauga faina dintr-o data apoi amesteca bine pana se formeaza un aluat mai tare.Pune cratita pe foc si mai lasa 2-3 minute, amestecand.Lasa aluatul sa se raceasca complet apoi adauga cate un ou pe rand, amestecand bine pana se formeaza un aluat potrivit (sa nu fie lichid). 2.       Incinge cuptorul la 200°C. Tapeteaza 3-4 tavi cu foaie de copt. Aseaza patratele de aluat foitaj in tavi, la o distanta de 2-3 cm unul de altul. Cu o lingurita, aseaza cate o “bila” de aluat in centru fiecarui patrat apoi ridica colturile fiecarui patrat peste aluatul de ecler si preseaza usor. Da la copt cate 20-30 minute, pana cand s-au rumenit usor si s-au facut. Lasa-le sa se raceasca complet apoi umple aluatul ecler cu pudding(introducand puddingul cu un pos cu varf subtire), decoreaza cu frisca si stropeste cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler in foitaj" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu piscoturi